skip to Main Content
ook voor B2B en personalisering
Wat Doe Ik Allemaal? En Doe Jij Echt Wat Je Wil?

Wat doe ik allemaal? En doe jij echt wat je wil?

Wat doe ik eigenlijk allemaal? Behalve veel over mijzelf delen met jou. En waarom?

Vandaag kreeg ik de vraag; heb jij je altijd al in willen zetten voor een goed doel? Het antwoord kwam als een waterval. Hoefde er geen moment over na te denken. “Nee, het is niet iets wat ik altijd al wilde doen. Het is wie ik ben”. Als je meer blogs van me gelezen hebt weet je wellicht al dat ik slecht tegen onrecht kan. En dat ben gaan zien toen ik datzelfde herkende in mijn kinderen.

Later als ik groot ben.

Als kind wilde ik graag modeontwerpster of model worden. Dat leek ver buiten mijn bereik te zijn. Durfde dat niet eens uit te spreken. En dus nooit aan begonnen. Een stemmetje in mijn hoofd zei me; wie zit er nou op jou te wachten? En dat is nou juist wat ik jou en de kinderen in Malawi mee wil geven. Laat je niet vertellen wie of wat je wel of niet kunt zijn! Jij weet als enige wat zich in jou afspeelt en waar jij naar verlangt. Durf anders te zijn en ga je eigen weg. Het is waarschijnlijk niet eenvoudig. Maar weet dat wanneer je voor een eenvoudige weg kiest (omdat iedereen om je heen dat ook doet of van je verwacht). Dan raak je alleen maar verder verwijderd van je eigen pad. En word de weg er naartoe alleen maar lastiger en langer. Niemand wint er iets mee.

Zoek geen goedkeuring, ga je eigen weg.

Nu ik doe waar ik gelukkig van word zijn er nog legio mensen in mijn omgeving die me vragend aankijken. Wat doe je nou allemaal? Denk je nou echt dat het je gaat lukken? Of ze ontwijken het ontwerp wijselijk om  ongemakkelijke gesprekken te vermijden. Diegenen die zich hierin herkennen wil ik hartelijk danken want het geeft me juist meer vertrouwen in mijzelf. Dat meen ik oprecht. Er is namelijk geen goedkeuring nodig om te doen waar je blij van wordt.

Complimenten leren ontvangen.

IAMmozi heeft een eerste collectie t-shirts op de markt gebracht die is ontstaan vanuit een vertrouwen en geloof in mijzelf. Ik heb onderzoek gedaan, ontwerpen gemaakt en ben op mijn gevoel af gegaan. Brechje van der Tol van Fair & co heeft me geholpen om samples te beoordelen, door te passen en aanpassingen door te voeren tot ik er 100% achter stond. En nu krijg ik dagelijks mooie complimenten, van klanten en mensen uit het vak, die zeggen dat ik een prachtig product op de markt heb gebracht.

Maak de cirkel rond.

Wanneer je de verbinding aan wil gaan met anderen en je realiseert dat al je keuzes impact hebben, dan wil je teruggeven. Als het t-shirt goed voelt wanneer je het draagt. Dan voelt het toch nog beter wanneer je weet dat je dit iemand ander ook gunt. Want delen is vermenigvuldigen.

En zo was de laatste stap ook gemaakt. Wanneer ik jou, de kinderen in Malawi en mijzelf blij wil maken met mijn producten. Dan spreekt het voor zich dat alle mensen die betrokken zijn bij de productie er ook gelukkig van moeten worden. En zo is de cirkel rond.

Alle dagen leren door uit mijn comfortzone te stappen.

Dat is wat ik doe. In het dagelijks leven is niet perse romantisch maar werken net als ieder ander. Mail beantwoorden, social media posts maken, boekhouding (ik heb net een cursus van Qredits afgerond), balansen, ontwerpen, website bijwerken etc. En ik kom mezelf genadeloos tegen op de stukken die ik het liefst uit de weg zou willen gaan. En juiste die spannende stappen brengen mooie nieuwe dingen in gang.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

Back To Top
De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.