skip to Main Content
Wat Ben Jij Waard?

Wat ben jij waard?

Wat ben jij waard? Wie bepaalt dat? Waar is het op gebaseerd? Op aanleg, talent en ervaring? Of op de mening van een ander? En betekend dat dat jou waarde afhankelijk is van één of meer vaardigheden die jij beheerst… Ik vind het lastig.

Oordeel.

Wij kennen heel gemakkelijk een waarde toe aan een ander en zijn of haar gedrag. Terwijl onze eigenwaarde maar lastig te bepalen lijkt. Hier las ik een interessant artikel over. Waarin David Bloch schrijft dat de meeste vergelijkingen ongelukkig maken. Toch maken we ons er allemaal schuldig aan en meestal om onszelf beter te voelen. Terwijl we onszelf hierdoor tegelijkertijd beperken. Wanneer jij iets labelt als fout, bepaal je voor jezelf dat je dit zelf nooit zo gaat doen. Je wereld kan hierdoor heel klein worden.

 

Vaas van Rubin.
‘alles is perceptie’

Perspectief.

Er vanuitgaand dat we allemaal een andere achtergrond hebben kunnen we stellen dat we allemaal een ander standpunt hebben. Dat betekend dat jouw perceptie uniek is. De afbeelding hierboven illustreert dat mooi. Misschien ken je hem al. Wat is het eerste dat je ziet? Een vaas of is er meer? Begrijpen we dit principe, dan kunnen we er naar gaan leven en kan het (naar mijn mening) niet anders dan dat we elkaar leren waarderen en respecteren.

Waarde bepalen.

Behandel een ander  zoals je zelf behandeld wilt worden. Eerlijkheidshalve willen we allemaal beloond worden voor onze inspanningen. Realiseer je dat je bij ‘goedkoop’ mensen buitensluit. Zij worden zonder pardon vergeten in het waarde systeem. Wat zou jij doen wanneer je werkgever zegt dat er deze maand geen ruimte is om jouw salaris te betalen? Als we het hebben over mijn productieketen dan worden vanuit de prijs die jij betaalt voor één t-shirt de katoenboeren, spinners, mensen die de stof verven, productiemedewerkers, inpakkers, het transport, de kinderen in Malawi, IAMmozi en de verzendkosten betaald. Wie beloon je wanneer je een t-shirt scoort voor een tientje?

Make an impact.

Onze kinderen leren door observeren en niet van hetgeen wij ze vertellen. Neem dat in ogenschouw en realiseer je hoeveel eigenwaarde jij uitstraalt in je dagelijkse handel en wandel. Voor mezelf weet ik dat ik heel wat boodschappen heb afgegeven van onzekerheid. In mijn hoofd spelen tal van conditioneringen een rol; stel jezelf bescheiden op, werk hard, verdien je plekje, eerst aan een ander denken etc. Inmiddels weet ik beter en leer ik stap voor stap dat het anders kan.

Kom voor jezelf op, maak duidelijke afspraken en geef je grenzen aan. Met respect voor die ander.

Malawi kids.

Dat brengt me bij het waarom van deze BLOG. Het maken van een pakkend nieuw ontwerp voor de t-shirts van de kinderen in Malawi. Mag ik je vragen wat jij als quote of afbeelding op het t-shirt van jouw kind zou zetten? Een t-shirt waarmee je hem of haar duidelijk wilt laten voelen dat ze onbetaalbaar zijn. Uniek, bijzonder, waardevol en getalenteerd ongeacht wat een ander van ze zegt te vinden. Wat zou erop staan?

Liefde.

Het leven draait om liefde, aandacht en groei. Dat is wat we voelen wanneer we onze kinderen of elkaar in onze armen sluiten. Om liefde te tonen of troost te bieden. Hierin is niets gerelateerd aan geld. IAMmozi wil jou inspireren om voor jou unieke waarden te gaan staan door anderen, nu en in de toekomst, hetzelfde te gunnen.

WE ARE BECAUSE I AM

make an impact & share the gift of giving

Close search

Winkelmand

Back To Top
De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.