Selecteer een pagina

Alles op zijn tijd. Mijn tijd in dit geval. Al tijden is mijn hoofd vol. Vol met dingen die ik wil, die ik wens en die ik moet van mijzelf. Veel betreft IAMmozi. De website optimaliseren voor jou en voor mezelf. Werken aan nieuwe ontwerpen, netwerken, marketingstrategie bepalen en neerzetten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het begint bij mezelf.

Veel betrof ook mijzelf. Ruimte creëren staat daar met stip bovenaan. Ruimte in huis en vooral in mijzelf. Energie niveau omhoog en ruimte geven aan mijn pure ik. En ik kan je vertellen dat dat best wat graafwerk vereist. In de loop der jaren heb ik er zoveel filters en meningen overheen gelegd dat het soms best een klus is om er bij te kunnen. Dat energie niveau is ook een hardnekkig thema in mijn leven.

Eerste week.

Deze week was ik er plots-klaps klaar voor, of klaar mee. Net hoe je het bekijkt. Het roer ging om en niet zonder slag of stoot. Mentaal was ik er klaar voor. Om 6.00 uur sprong ik mijn bed uit. Hardloop schoenen aan, app aan, Ciara (onze Engelse Cocker Spaniel) aangelijnd en daar ging ik. Het ging traag en moeizaam maar gaf voldoening. Sinds die dag ga ik iedere ochtend en dat gaat niet persé soepeler. Mijn lijf is in shock en mijn mind ook. En dat betekend beweging en verandering. Terwijl er in weze niet veel veranderd. In plaats van wandelen in het park jog ik tegenwoordig twee rondjes park. Het is een zo gezegd ‘pisstukkie’. Gaat het makkelijk? Echt niet! Maar ik geniet. Van de natuur, mijn hondje, de gekke stemmen van runkeeper (heb je ‘your conscience’ al eens gebruikt? Die vertelde me vanmorgen dat ik de snelheid had van een beer die net uit winterslaap komt. ?) en van de energie die het me geeft.

Meer dan hardlopen.

Het is niet alleen het hardlopen. Aansluitend doe ik 30 squads, hoelahoep ik linksom en rechtsom en doe ik wat yoga oefeningen. Dat is het hoogte punt van de ochtend voor Ciara want die komt continue haar bal brengen die ik vervolgens een gooi geef. Zo profiteren we beide van een actieve start van de dag. In mijn voeding kies ik ook bewust. Om te beginnen een vers glas bleekselderij-sap op mijn nuchtere maag, verder meer groente en fruit, liefst kies ik voor vega of vegan de hele dag, drink veel water en laat alcohol bewust staan.

Helderheid.

Tot nu toe brengt het me rust, inzicht, energie en helderheid van geest. Ik kom makkelijker bij mijzelf. Misschien klinkt dat vaag voor je. Ik ga er in mijn volgende blog verder op in.

Heb je tips, vragen of opmerkingen? Voel je vrij om te reageren. Leuk!

De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 46 reviews.