0 items
Selecteer een pagina

Eigenlijk kwam Malawi naar mij. Klinkt dat heel raar? Soms lopen dingen toch zo. Dat je er niet omheen kunt. Het begint bij het volgende dat je waarschijnlijk al eerder gelezen of gehoord hebt. Over een stuk frustratie vroeger, dat ik niet wist waar ik voor wilde leren of wat ik wilde worden als ik later groot zou zijn. Diep van binnen kwam dan een ongrijpbaar besef dat het leven eenvoudiger zou zijn wanneer leven ‘echt’ over leven zou gaan. Ver van de verwachtingen van de wereld om ons heen, waarin we verstrikt raken. Dan riep ik; “zet mij maar in een hutje in Afrika met een paar kippen en geiten. Dan weet ik wat me te doen staat”.

 

Afrika werd Malawi.

Het business idee van IAMmozi groeide. Verlangen naar creatie en zelfstandigheid. De prachtige missie van Mick Bröcker kwam voorbij. Een jongen die een weeshuis bouwde voor ‘zijn’ kinderen in Nepal. Terug geven en door geven van liefde en aandacht ontstond daar. Zo ontstond ook de I AM. Dit mag iedereen meer gaan voelen. Hij zorgt voor 11 kinderen en dat zou de missie stukken kleiner maken dat het idee. Korte tijd later komen er beelden van Madonna in Malawi voorbij. Ik google; raising malawi. Scrol en lees en ontdek een link naar haar documentaire. Klik hem aan en zie; I am because we are. BAM! Die komt binnen. Toevallig allebei I AM? De tranen lopen over mij wangen terwijl de film speelt. Meer dan een miljoen weeskinderen op minder dan 19 miljoen inwoners.

 

Malawi werd Floja Malawi.

Stap voor stap rol ik mijn missie uit. Ondertussen draait ons gezin door. En wanneer ik met mijn dochter handbalschoenen ga kopen bij ons vertrouwde adres, valt het me op dat er een blik voor donatie op de toonbank staat. Voor Malawi. Ik wijs Emma hierop, dat is ook toevallig. De wil om te leren is sterk en bezoek diverse trainingen. Hierbij leer ik veel mooie nieuwe mensen kennen. Wanneer ik vertel over mijn business idee, raak ik ze. Keer op keer krijg enthousiaste reacties. Drie keer, afzonderlijk van elkaar, word ik gewezen op een stel uit Alkmaar. Zij hebben alles achter gelaten om in Malawi een school te runnen. Het gaat letterlijk zo. “Oh wat mooi, ken jij André? Hij werkte bij Reaal en runt nu een school in Malawi. Hoe heet het ook alweer….?” Om vervolgens zelf de zin af te maken; “Floja Malawi“?

Het toppunt.

Dat was met handbal vriendinnen. We gingen samen lunchen en ik was de vorige keer voorgesteld aan een andere handbal fanaat waar ik wel mee zou klikken. Toen we gezellig zaten vroeg ze opeens; “ik zie van alles voorbij komen op Facebook, wat doe je nou precies”? Na mijn verhaal zegt ze; “ken jij Paulien? Dan moet je in contact komen met Paulien, een handbal vriendin van vroeger. Zij is samen met haar man naar Malawi gegaan en daar runnen ze een school. Hoe heet het ook alweer…”? Wat vind jij? Zocht ik Malawi? Of kwam zij naar mij? Dit leidt inmiddels tot 90 blije kinderen. Die een eigen IAM t-shirt cadeau kregen dankzij alle klanten van IAMmozi. Op naar de miljoen.

 

 

De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 66 reviews.