skip to Main Content
NL design -Fairtrade - duurzaam - donatie
LOVE IS THE MESSAGE

LOVE IS THE MESSAGE

Daar zijn we het allemaal over eens. Liefde staat aan de basis van alles. Liefde voor jezelf. Voor je naasten. Maar ook voor een wild vreemde. Iedereen kent een moment in zijn of haar leven waarin iemand hulp nodig had. Ken jij je zo’n moment herinneren? Wat deed je toen? Liep je weg zonder blikken en blozen of ging je polshoogte nemen? Zonder oordeel kan ik je zeggen dat ik zeker weet dat het je in beide gevallen heeft bezig gehouden. Het raakt ons wanneer we zien dat een ander pijn of verdriet heeft. Het kan confronterend zijn waardoor er een angst opduikt en je (liefst) de benen neemt of je wilt helpen. In deze situatie kom je oog in oog met; the message of love. Wat wil het je vertellen?

WE ARE IN THIS TOGETHER

Vanmorgen luisterde ik een podcast van Alan Watts, wat word ik intens gelukkig van die man. Hij vertelde; “we zijn als vissen in de zee. Alleen zien wij de energie om ons heen niet als het verbindende element, zoals het water voor de vissen is”. We zijn allemaal met elkaar verbonden. Dat besef is lang geleden al naar de achtergrond geraakt. En zijn we (bijna) allemaal op ons eigen eilandje gaan zitten. En identificeren wij ons met van alles. Zoals; religie, voetbalclub, stroming, vriendengroep, vakgebied, zelfs ziektes en ga zo maar door.

WE ARE BECAUSE I AM

Deze uitspraak staat voor de overtuiging dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Deze zag ik voor het eerst toen ik de documentaire; I am because we are, van Madonna ontdekte. Ken je dat gevoel? Dat je iets leest, hoort of ziet en onmiddellijk weet/ voelt dat je dit van binnen altijd al geweten hebt? Dat is precies wat mij overkwam. Eerder kon ik mijn stem niet vinden. Zocht ik naar woorden om weer te geven wat ik diep van binnen altijd al wist. Deze uitspraak komt uit het ‘Ubuntu’. Een Afrikaanse filosofie die draait om geven en nemen. Hoe kunnen wij gelukkig worden van iets waar anderen voor moeten lijden?

KIEZEN MET JE HART

‘Love is the message’ en wanneer we ons dit ten diepste realiseren zullen we allemaal anders kiezen. En dit bewustzijn begint bij jou. Ik heb mijn hele leven het idee gehad dat ik in mijn eentje geen invloed kon hebben op het welzijn van een ander. Inmiddels weet ik beter. We zijn immers allemaal met elkaar verbonden. Een glimlach naar een vreemde in het voorbij gaan kan grote gevolgen hebben in zijn of haar leven.

IAMmozi heeft inmiddels meer dan honderd mensen in mijn omgeving laten ervaren hoe het is om een bewuste keuze te maken. Het resultaat is dat inmiddels 90 kinderen in Malawi voelen dat wij om ze geven. Keer op keer wanneer ze hun t-shirt aandoen, hullen ze zichzelf in liefde. ‘Love is the message’ en deze impact maakt een Noord Hollandse onzekere moeder van 40+ die droomt van een eigen onderneming. Want ze wil zichzelf ontwikkelen en daarnaast anderen helpen

 

En als ik dat kan, dan kan jij dat ook. Door zelf je hart te volgen en jouw eigen initiatief te starten of door de volgende keer dat je een t-shirt nodig hebt, voor IAMmozi te kiezen.

Shop hier ➝ IAM making an impact

Leuk weetje! Mijn webfont is ‘Ubuntu’.

Close search

Winkelmand

Back To Top
De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.