skip to Main Content
ook voor B2B en personalisering
Leven Is Groeien.

Leven is groeien.

Leven is groeien en ik merk dat mijn bewustzijn groeit. Dat vind ik niet altijd fijn. Wanneer ik twijfel ben ik geneigd stil te vallen of juist heel hard te gaan lopen. Zijn die twee tegelijk aan het werk dan is dat frustrerend. Ik wil honderd-en-een dingen doen maar weet niet waar te beginnen.

Aangeleerd gedrag. Veel doen we op de automatische piloot. Hebben we het geniale idee om daar verandering in te brengen, dan merken we dat. We stappen uit koers of vallen stil.

Vergelijk het met je auto. Je rijd met behulp van tomtom van A naar B en besluit een andere afslag te nemen. Je krijg vrijwel direct berichten om je oren die je zeggen te keren of de volgende afslag te nemen zodat je weer op de bekende route komt. Geef je gas bij of slaat de twijfel toe? Meerendeel van de tijd gaan we voorbij aan onze eigen verlangens. En volgen domweg onze interne tomtom. De zogenaamde ingesleten paden.

Stil staan bij ons aandeel.

Zijn we ons bewust van ons aandeel. Onze aandacht gaat uit naar dingen buiten onszelf. We programmeren onszelf en elkaar. We schatten situatie vooraf in en stemmen daar op af. Met als drijfveer angst. Bang voor het onbekende zoeken we naar houvast in vertrouwde patronen die zo lekker veilig zijn.

Zo hoort het leren we. Daarom vallen we graag terug op one-liters als; aan mij ligt het niet. Ik heb er geen invloed. Die ander begrijpt me niet. Om er een paar te noemen.

Deze week sprak ik er over met mijn ouders. Waarom blijven we doen wat we altijd doen? Stiekem weet ik echt wel dat er andere opties zijn voor veel dingen. We waren het er over eens dat we dat zien, weten maar hoe dan? Soms wil ik me hier niet bewust van zijn.

Onlangs ontmoette ik Marije van Hart op Groen. Zij vertelde me dat ze twee en een half jaar geleden koos voor een nieuwe weg. Ze wist wat ze niet meer wilde. Om te ontdekken wat ze wel wilde ging ze op zoek. Toen ze haar nieuwe weg insloeg had ze nooit kunnen bedenken dat er zoveel zou veranderen.

Ik begon IAMmozi om mooie t-shirts te ontwerpen vanuit mijn verlangen zelfstandig te ondernemen. Mooie producten op de markt brengen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En jou een goed gevoel geven. Dat moment dat je vol vertrouwen iets aantrekt en je vol vertrouwen voelt: Dit ben ik.

Toen dat duidelijk werd wist ik, deze ervaring ga ik doorgeven. Hierop ga ik verder bouwen.  Alle keuzes die volgden werden vanuit dit bewust-zijn vanzelfsprekend duurzaam. Het klopt. Van het begin tot het eind.

Ik ben er nog lang niet. Leer me bewust te zijn van de keuzes die ik maak en wil van daaruit verder groeien. Leven is groeien.

Weet dat we bij alle keuzes die we maken ergens VOOR stemmen. Waar kies jij bewust VOOR?

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

Back To Top
De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.