skip to Main Content
ook voor B2B en personalisering
Kwetsbaar.

Kwetsbaar.

Is kwetsbaar zijn sterk of sterk zijn kwetsbaar?

Woensdagmorgen half 6. René staat op en ik word wakker. Normaal spring ik zodra hij zijn ochtendritueel boven heeft afgerond mijn bed uit. Vandaag niet. Ik heb het gevoel of ik een kater heb. Gister geen druppel gedronken, maar ging later dan normaal naar bed door een cursus die tot 22 uur duurde in Amstelveen. Menno was gister ziek thuis gekomen en hing na iedere poging tot eten boven de wc pot… Deze gedachte duw ik hardhandig weg en draai me nog even om. Geen tijd voor griep ik heb een enorme ‘to do’ lijst waar ik ECHT mee aan de slag ga.

Toegeven is geen optie.

Wanneer ik om 7 uur opsta voel ik me niet veel beter. Spring onder de douche, kleed me aan, klok een glas bleekselderijsap naar binnen en ga met Ciara naar het park. Terwijl ik door het gras loop fiets er aan de overkant een jongetje in korte broek voorbij. Bleh! Ik voel me niet tof. Ik loop over de brug en hoor gehuil. Het jongetje dat net voorbij fietste komt overstuur aanlopen en ik loop zijn kant op met Ciara blij kwispelend achter me aan.

‘Wat is er gebeurt?’; vraag ik hem naar de bekende weg. ‘Van mijn fiets gevalluhuhun’; hij is duidelijk flink geschrokken. Wanneer ik hem vraag of hij zich bezeerd heeft wijst hij naar een opkomende bult op zijn hoofd, een schaaf op zijn elleboog en een bloedende knie. Ik luister, kijk en vertel hem wat ik zie. Dat kalmeert hem. Aangezien hij in de richting loopt waar hij eerder op de fiets vandaan kwam wandel ik een stukje mee en vraag of ik met hem mee naar huis zal lopen? Opeens gaat er een knop bij hem om. Ik kan niet naar huis, ik moet naar school, want ik mag vandaag gymles geven. We draaien ons om en lopen richting  zijn fiets. ‘Gymen is mijn lievelingsvak’; vertelt hij trots wanneer ik wat door vraag. We pakken de fiets op, die wonderwel niets mankeert. Ik sla een arm om hem heen wens hem succes met zijn gymles en vertel hem hoe stoer ik hem vind.

Hij fietst weg en ik wandel dankbaar het park weer in. Dan komen er tranen. Wat is dit? Wat gebeurt hier nou? Er komt een man aanlopen en ik slik mijn tranen snel weg.

Domme kracht.

Thuis gekomen ontbijt ik en kruip achter mijn huiswerk. Het lukt! Althans daar lijkt het op, volgende week hoor ik of het ook klopt. Door met mijn eigen boekhouding, invoeren in een nieuw systeem. Ik kom er niet uit en bel de hulplijn. Wat blijkt, dit programma is niet geschikt voor Apple gebruikers. BALEN! Ik voel me nog steeds niet lekker en dit is de druppel. Ik geef me over. En duik mijn bed in nadat ik Menno een koppie thee en een beschuitje heb gegeven.

Refectie

‘s Avonds voor het slapen gaan realiseer ik me dat het allemaal begint bij mezelf. Speel de film nog een keer af in mijn hoofd. Bijzonder dat ik vanmorgen juist in het park liep toen hij viel. En wat het met me deed. Voor een ander zie je zo helder wat er nodig is. Maar mezelf vergeet ik in de waan van de dag regelmatig.  Christa Krommenhoek omschrijft het zo beeldend; schenk jouw kopje helemaal vol en laat het overlopen naar anderen.

 

 

Maak impact.

We willen allemaal gezien, gehoord en erkend worden. Heb oog voor jezelf. Behandel jezelf en elkaar met evenveel liefde als je bij een kind zou doen. Waarom meten met verschillende maten? We zijn allemaal waardevol. Kijk trots naar jezelf en reflecteer dat terug de wereld in. Zo heb jij impact op jouw leven en dat van vele anderen. Begin de dag met een arm om jezelf heen. Net zoals ik deed bij dat jongetje. Hoe gaat het met je? Wat heb jij nodig? Zorg eerst liefdevol voor je zelf en geef dit door.

 

WE ARE BECAUSE I AM – make an impact & share the gift of giving

Dit gevoel mag je ervaren iedere keer dat je jouw IAMmozi t-shirt aan trekt. Jij bent waardevol ❤︎

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wat een mooi verhaal, ik zag dat jongetje helemaal voor me.
    Anderen helpen, zien wat nodig is en jezelf vermannen. Dat is mooi om te doen, voelt goed en is veilig. Want dan hoef je niet aan jezelf te denken. Maar je ontkomt er niet aan en het is vooral nodig. Omdat je dan ook anderen beter kunt helpen.

  2. Uiteindelijk begint het allemaal bij onszelf. Hoe wij naar onszelf en de wereld om ons heen kijken. En dat is iedere dag opnieuw een bewuste keuze. Bepaal jouw waarde. Zorg goed voor jezelf en behandel ieder ander niet minder dan jij zelf behandeld wilt worden. Dan zet je positieve dingen in beweging. Dat is IAMmozi ⇒ WE ARE BECAUSE I AM – make an impact & share the gift of giving ❤︎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

Back To Top
De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 38 reviews.