0 items
Selecteer een pagina

Ik ben wie ik ben. En daar ben ik trots op. Hebben deze woorden een positieve klank voor jou? Of is het een overtuiging die je vast wilt houden als houvast. Een soort van statement; je neemt me maar zoals ik ben.

Oprecht blij.

Ben jij oprecht blij met jezelf? Sta je iedere dag trots op? Ik geloof van wel. Maar dan. Dan gaan we het leven aan. En bereiden ons voor. Iedere situatie vereist een andere bril. Een filter van overtuigingen, adviezen en kritieken waar we door kijken naar anderen. En waar we onszelf mee proberen te beschermen tegen pijnlijke confrontaties. Er is niet veel voor nodig om jouw waarden aan het wankelen te krijgen.

Wie ben jij?

Op Facebook stelde ik de vraag; ontvangen hoe doe jij dat?

  • a. gaat vanzelf
  • b. best lastig.

En 80% gaf aan het lastig te vinden. Ik sluit me daar bij aan. Inmiddels denk ik dat het gebaseerd is op angst. Associeren we het met kwetsbaar zijn? Stel dat ik niets terug geef of doe en ze vinden daar iets van…? Tja wat dan? Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

De grote les.

Wanneer we niet kunnen ontvangen houden we mensen toch juist af. En ons ondertussen afvragen waarom we ons eenzaam en leeg voelen. Wanneer je alleen maar geeft en ontvangen lastig vind moet je goed oppassen dat je jezelf niet uitput. Dat is een thema in mijn leven.

Wanneer iemand jou iets (terug)geeft is dat een reactie op hetgeen jij uitstraalt. Het kan positief en negatief zijn. Maar durf het te ontvangen. Alleen jij bepaalt uiteindelijk wat er bij je binnen komt. En raakt iets je heel sterk. Onderzoek het dan. Wat maakt dat dit zo hard aankomt? Daar ligt een stuk waar je in kunt groeien. Vaak reflecteert het iets dat jij spiegelt aan die ander. Kom tot bloei, laat jezelf zien en breng beweging. #notetoself

Verbinding aangaan.

Dit is de essentie van IAMmozi. Mensen met elkaar te verbinden. Durf bewust te kijken naar jouw medemens.

Deze week is het fashion revolution week. Zij maakte een prachtig kort filmpje . Dit laat mooi zien hoe we aan elkaar en dus onszelf voorbij kunnen gaan. Sta eens stil bij de mensen die jouw kleding maken, achter de kassa staan of je aankoop bij je thuisbezorgen. Wie zie jij voor je en wat zou je hem of haar willen meegeven? Wat zegt dit over jou?

When you know better, do better

 

De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 68 reviews.