Selecteer een pagina

Men spreekt het verschillend uit, ieàmmoozie, emozie. Best grappig en altijd een reden voor gesprek. Want I AM wie? Ja, wie ben jij eigenlijk? Dat vragen we ons regelmatig af. Op zoek naar een reden om de verbinding of confrontatie wel of niet aan te gaan. Wist je dat wanneer we zo naar een ander kijken, dat veelal ook is hoe je naar jezelf kijkt?

Bij mij was dit zeker het geval. Ik vond mezelf niet goed genoeg. Want wie ben ik nou? Wie zit er op mij te wachten? En ja, zo keek ik dus ook naar anderen. Waarom zou ik iets van jou aannemen? Kan het zelf wel en anders vind ik het wel uit. Ja toch?

Hieronder zat angst. Angst voor afwijzing. Het gevoel dat opborrelt in mijn buik op het moment dat ik dat woord uitspreek. Dat is het. Daar ben ik bang voor. Nog steeds komt deze regelmatig boven drijven. Hij bevindt zich vooral aan de grens van de comfort-zone. Daar waar het vertrouwde ophoud en het onbekende zich aandient. En weet je wat ik daar ontdek. Daar buiten die comfort-zone, daar komt mijn ware ik opdagen.

Vaker en vaker ‘tip-toe’ ik buiten mijn gebaande paden. Bezoek netwerk-meetings om met klotsende oksels te pitchen. Pak de telefoon om een maffe selfie te maken en te posten of om een vreemde om hulp te vragen. En wat er dan gebeurt is magisch. Je wordt gezien en gehoord. Gek eigenlijk he, dat we ons verstoppen in onze vertrouwde patronen en omgeving. Ons helemaal aanpassen om vervolgens verbaasd tot de conclusie te komen dat we niet gezien worden en dat ‘die’ anderen ons niet begrijpen of horen.

Wil jij gezien worden?

Voorheen zei ik steevast; NEE! Ik wil geen aandacht hoor, laat mij maar op afstand mee genieten. Bullsh*t natuurlijk. We willen allemaal gezien worden voor wie we zijn en wat we te delen hebben. Wij hebben allemaal onze plek in te nemen in het hier en nu. I AM. Wat heb jij met de wereld te delen? Leef jij vanuit jouw eigen waarden en normen of pas jij je aan en doe je vooral wat de omgeving van je verwacht?

Geef een ander de kans en de ruimte om zichzelf te zijn.

Durf jij de vragen en ideeën die spontaan in je opborrelen hardop uit te spreken? Daarin ligt magie verscholen ontdek ik de laatste tijd. Zo las ik bijvoorbeeld in september een oproep van Kitty van den Helder van Handwritten.nl op Facebook. Zij stelde de vraag; ik heb een stapel sweaters liggen met een fout erin, wie weet er een goede bestemming? Na wat wikken en wegen, typte ik in een reactie dat het een mooie verrassing zou zijn voor de Floja medewerkers in Malawi. Dat had ik vroeger echt niet gedaan, no way! En wat er toen gebeurde is zó fantastisch!!! Kitty reageerde positief en na wat over en weer mailen hebben we elkaar afgelopen maand voor het eerst telefonisch gesproken, meteen was daar een mooie klik en nu staan de sweaters te wachten om in April mee naar Malawi te gaan. En als verrassing had ze er ook een sweater voor mij bij gedaan. HOE COOL IS DAT ?.

IAMmozi is mijn reis naar mijzelf en deze deel ik graag met jullie ter inspiratie. Ik droomde over het doorgeven van een gevoel en kijk nu eens naar de foto hierboven.

En ik ontdek gaande weg dat ik mijn hoofdzaak bijzaak heb laten worden. Ik wil ontwerpen, mooie t-shirts met inspirerende teksten en afbeeldingen. Heel voorzichtig begonnen met mijn basics en mijn fantastische logo, die Alex van Illudée tevoorschijn toverde na een open en kwetsbaar gesprek met mij. Want daar, in die kwetsbaarheid, ligt onze essentie.

De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 46 reviews.