0 items
Selecteer een pagina

Ik ben er klaar mee, het is genoeg geweest. Ik maak mezelf niet langer klein. Telkens als ik iets op (Social Media) post of schrijf zit er op de achtergrond een stemmetje die rekening probeert te houden met jou. Hoe lezen ze dit, begrijpen ze wel wat ik bedoel, ben ik niet te hard, vaag of provocerend misschien?

IAMMOZI is ontstaan vanuit de behoefte naar een ander, eerlijk systeem. Een systeem dat werkt voor iedereen. Volgens mij voelen velen van ons dat het genoeg geweest is. Dit systeem heeft ons hier gebracht maar is niet passend meer. We merken dit aan onze kinderen (zie vorig blog), de behoefte aan eerlijke producten en we willen niet meer ‘dealen’ met de gevolgen van alles wat de industrie ons voorschotelt en zich buiten ons gezichtsveld afspeelt. Juist nu zie je het meer en meer naar voren komen door de discussies rond Corona en racisme. Wat weten we nou eigenlijk? Het is onmogelijk een eerlijk en helder beeld te vormen vanuit deze overkill aan media informatie.

Ben jij bereid in de schoenen van een ander te gaan staan?

Doe je dat, of verdedig je liever jouw standpunt en haal je alles aan om dit kracht bij te zetten? Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik veroordeel je hier niet om. Heb dit zelf ook gedaan en doe het waarschijnlijk nog in bepaalde situaties. Zodra ik mijn standpunt ga verdedigen voel ik dat het niet klopt. Het gaat niet om gelijk of ongelijk. Hetgeen waar het om draait is respect, elkaar zien voor wie we zijn. Nu plaatsten we elkaar al snel in hokjes, gaan we categoriseren, sorteren en daar hangen we een waarde oordeel aan. Dit is wat ons is geleerd. En gebeurt meestal aan beide kanten van een discussie.

Het feit is dat we deze dingen niet ‘en plein public’ op gaan lossen. We zullen allemaal eerlijk moeten willen kijken naar ons eigen stukje. Stel jezelf eens de volgende vraag; hoe zie ik mezelf? Dat zegt namelijk alles over de manier waarop je naar anderen kijkt. Zie jij jezelf als meer of minder dan een ander? Nu denk je waarschijnlijk; dat ligt eraan wie ik voor me heb. Dat herken ik. Doe het zelf ook, begin dit blog er zojuist mee. De angst om een ander tekort te doen, te kwetsen of zelf een uitbrander te moeten incasseren. Maakt dat ik mezelf vaak bescheiden opstel en maak me dus kleiner dan de persoon tegenover me. Maar ben ik ook minder? No f*cking way!

Ik daag je uit om de komende tijd naar iedereen die je tegenkomt te kijken. En je bewust te zijn van je eerste oordeel, of reactie. Zeg vervolgens tegen jezelf;

Ik ben niets meer dan jou, en zeker niets minder.

Verandert jouw perspectief hierdoor? Alles wat je aandacht geeft groeit. Het is je vast weleens gebeurt dat je een gewoonte bij iemand opmerkte en daarna moeilijk je aandacht erbij kon houden omdat je alleen deze gewoonte leek waar te nemen. Probeer vanuit dat perspectief kijken. Word je hiervan bewust. Vecht je tegen iets of lukt het je om de shift te maken naar een focus op helpende en positieve omstandigheden en overeenkomsten die altijd aanwezig zijn? Zoek naar de dingen waar je meer van wilt. En ontdek dat er heel veel is om dankbaar voor te zijn. Alles begint bij onszelf.

WE ARE BECAUSE I AM

Dit boek; E2 van Pam Grout  is een echte aanrader voor degene die willen onderzoeken of het werkelijk zo is dat wat je aandacht geeft groeit, Doe de negen experimenten die volgens haar aantonen dat jouw gedachten je werkelijkheid creëren.  Ook super leuk om met kinderen te doen.

Nou wil ik graag van jou weten; vind jij het ook (al) genoeg geweest?

De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 68 reviews.