0 items
Selecteer een pagina

… rust, inzicht, energie en helderheid van geest, waren de woorden waarmee ik mijn vorige BLOG eindigde. Ik kom makkelijker bij mijzelf. Misschien klinkt dat vaag voor je. Ik ga er in mijn volgende blog verder op in.

Alle ochtenden dus vroeg op. Maandag tot en met zondag. De rest hier in huis (en daarbuiten ook) verklaard me regelmatig voor gek. Rond 6 uur ‘s morgens gaan mijn ogen spontaan open en besluit ik op te staan. Soms topfit en andere dagen gaat het stroef en ik merk steeds vaker dat dat de oorzaak van hetgeen ik de dag daarvoor gegeten, gedronken en gedaan heb.

Aan de loop.

Iedere dag hardlopen vond mijn lichaam (nog) geen goed idee. Daarom ga ik om de dag met de intentie uiteindelijk toch iedere dag een snel rondje te maken. De ene dag hardlopen, hoelahoepen, yoga, lezen en mediteren,  de volgende dag wandelen, lezen en mediteren. En iedere ochtend bleekselderij sap. Aangezien ik een slechte fruit eter ben krijg ik zo het gevoel een goede start te maken. Het schijnt heel heilzaam te zijn.

Intentie.

De intentie is groei. Ik wil groeien persoonlijk en zakelijk. En ik merk dat deze aandacht voor mezelf in de ochtend mij helpt. Waar ik voorheen mijn bed uitsprong om te zorgen voor anderen en omstandigheden. Doe ik het nu voor de kwali-tijd die aan mezelf wil besteden. Het brengt me rust, kennis, energie, plezier, flexibiliteit, kracht en zelfvertrouwen. Want lieve allemaal, het gaat ‘in the end’ om jou! Waar word jij blij en gelukkig van? En NEE! Dat is niet voor anderen zorgen. Zelf heb ik ook heel lang gedacht dat mijn geluk daar lag. Maar niets is minder waar. Het enige geluk dat je kan verzorgen is dat van jou en wanneer je dat leeft. Dan kan je daar anderen van mee laten genieten.

Mijn missie.

Hoe zit dat dan met mijn missie? Die staat als een huis en ik voel steeds duidelijker waar die vandaan komt. Deze helderheid komt uit het lezen (bijvoorbeeld afgelopen week in het boek ‘the Alchemist’) en daarnaast brengt meditatie stilte, lang niet altijd, maar regelmatig vloeien daar helderheid en ideeën uit voort.

Het gaat erom dat we ons plaats innemen. Weten waar we vandaan komen. Wat onze normen en waarden zijn en anderen met respect en liefde behandelen. Uiteindelijk zijn we een collectief geheel en begint het allemaal bij onszelf.

Het geheim van het leven is geven.

Dat hoorde ik Tibor vertellen in zijn interview met Mirjam van de podcast Hooked on Business. Duurzaam geven kan alleen als je groeit.

Need I say more?

SHOP HIER

 

De waardering van www.iammozi.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 68 reviews.